NEWshinyedecco

Välkommen till Edecco!

Det ska först påpekas att edecco.se är en mer eller mindre fiktiv bemanningssite. Det finns förvisso personal, men bara att rekrytera, inte att hyra in. Det finns dessutom bara en person att välja på, då det hela är egentligen bara en omfattande presentation. (Under utveckling! Ständigt. Men särskilt just nu.)

Jag heter Edward Flemström och jag tog min magisterexamen i sociologi februari 2009. Då jag 2010 ännu inte hade hittat ett jobb som någorlunda motsvarade min utbildning eller mina intressen utvecklade jag allteftersom fler och fler sätt att presentera mig på. Edecco.se är plattformen för att sammanföra alla dessa sätt.

Nedan kommer några av de "gimmicks" jag har gjort för att sticka ut från de hundratals cv:n arbetsgivare får in. Vissa har jag skickat in, andra har jag gjort som förströelse.

 

Det senaste är ett CV, London Underground style:

transitcv

Men det började med filmaffischer:

the_applicant

scarfacecv

Nedan är en kort film jag gjorde i februari 2010 när jag bodde i Umeå. Började med en iPhone men gick över till en digitalkamera. Mycket var för att testa och lära mig lite videoredigering, så man får ta den som en liten övning. Men jag har skickat länken till både arbetsgivare och när jag har sökt bostad, och har fått både bostad och jobb med den.

Jag flyttade till Malmö i juli 2010 och fick iden till följande presentation på ett jobbcoachningsmöte då min coach underströk upprepade gånger vikten av att man använder sig av berättelser, snarare än att bara radda upp olika egenskaper. Gissar på att det inte var det här hon menade, men jag tyckte att det motsvarade och samtidigt ironiserade de krav som brukar finnas i platsannonser. "Jag är en övermänniska med en tydlig vision av min framtid!"

Artikel

Fick mina visitkort augusti 2010. Jag klurade inte så länge över min titel, men jag resonerade att jag faktiskt gör PR för Edecco när jag ger bort korten, och i den stunden är jag PR-ansvarig mer än något annat.

Och de funkar fantastiskt bra! Gav bort dem till alla jag träffade och det ledde till att jag fick hålla en föreläsning hos organisationen New City, för arbetssökande ungdomar i Rosengård. Ämnet var personlig marknadsföring på Internet.

visitkort

Edecco.se finns även på Facebook:

Och i tablettform:

edeccoburk